Font Size

SCREEN

Cpanel

ICT rendszerek elemzése, tervezése és fejlesztése a gyakorlatban

Vezető konzulens: Horváth Gábor, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A témalabor az ICT rendszerek (szoftver-alapú hálózatok - SDN, hálózati funkciók virtualizálása - NFV, felhő-alapú hálózati megoldások - cloud, hálózati „big data”) teljesítményelemzésének, analízisének, tervezésének és fejlesztésének alapvetõ módszereivel ismerteti meg a hallgatókat egyszerû feladatok megoldásain keresztül.

A vezetett csoportos feladatmegoldásokat a kapcsolódó témakörök rövid összefoglalása alapozza meg. Ezeknek az a célja, hogy a hallgatók a továbbiakban egyedül, vagy önállóan működő csoportokban is képesek legyen érdeklõdésüknek megfelelõ, hasonló feladatok megoldására ismereteik bõvítése, tudásuk továbbfejlesztése érdekében

A témalabor keretében a hallgatók bõvebb ismereretekt szerezheznek a tanszéken folyó Cisco Academy alapú hálózatos oktatásról.

A feladatmegoldások kapcsán a tanszékern fejlesztett szoftverszközök fõbb funkcióival és gyakorlati alkalmazásával is megismerkednek, és a szoftvereszközök fovábbfejlesztésébe is bekapcsolódhatnak.

Önálló feladatok a a következő hálózatos témakörökből választhatók:

  1. 5G mobil hálózatok vezetékes csatlakoztató hálózatának (5G mobile backhaul) tervezése és elemzése budapesti és országos mintahálózati adatok alapján
  2. Virtualizált hálózati funkciók fizikai hálózati infrastruktúrára illesztése és alkalmazásuk erõforráskezelési vonatkozásai (Service Chaining, NFV Orchestration)
  3. Digitális infrastruktúra szolgáltatási képességeinek fejlesztése (EFOP-3.6.2-16-2017-00013 pályázat kutatási téma, ösztöndíjas hallgató közremûködéssel)
  4. Komplex ICT és IoT hálózatok teljesítménymonitorozásra alpozott üzemeltetési támpogatása - hálózatelemzés alapú automatikus hálózatonmfigurációs modellek és módszerek fejlesztése (komplex vállalti, banki hálózatok moddelzése, teljesítmény- elemzése, szûk hálózati keresztmetszetek és sebethetõ gyenge pontok azonosítása, tervezési alapú megerõsítésae, kiküszöbölése.
  5. A hálózati forgalom mérése és a forgalom különféle tulajdonságainak hatása a hálózati teljesítményjellemzőkre (válaszidő, csomagvesztés, átvitel). Egyszerű, a hálózati forgalom simításán alapuló terheléselosztó algoritmusok megismerése, implementálása, kiértékelése.

 

A szeptember 11-i AddICT Témalabor ismertető összefoglalója: AddICT_ismerteto_v1.pdf

Témaválasztás, jelentkezés


E-mailben a 2. oktatási hét végéig (szept. 15., péntek 16 óra)

  • Forgalmi modellezés: Horváth Gábor, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Hálózattervezés: Jakab Tivadar, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Legyenek szívesek a levél tárgyába (Subject) beírni, hogy [Témalabor] Jelentkezés.
A jelentkezéseket levélben visszaigazoljuk.

A Témalaborral kapcsolatos esetleges további kérdéseikkel szintén a két fenti oktatóhoz fordulhatnak levélben vagy személyesen.

Ön itt van: Home Oktatás Témalabor