Font Size

SCREEN

Cpanel

 

A hallgatók megismerik a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok alapvető technikáit, a manapság alkalmazott technológiákat. A laborgyakorlatok célja, hogy a hallgatók kézzelfogható gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek a kommunikációs hálózatok tervezésében és analízisében és ezzel elmélyítsék az előadásokon elhangzott anyag megértését.

 A laborgyakorlatok alkalmával preparált környezetben, előírt mérési feladatokat kell végrehajtani. A mérések nagyon összetett környezetben zajlanak, ezért feltétlenül alaposan fel kell készülni rájuk – ez elkerülhetetlen. A felkészülést az adott méréshez tartozó mérési utasítás szerint kell végezni.

A laborgyakorlat kezdetekor a mérésvezető ellenőrzi a hallgató felkészültségét a mérési utasításban szereplő ellenőrző kérdések alapján.

A mérési feladatokat a hallgatónak önállóan kell elvégeznie, szükség esetén kérheti a mérésvezető segítségét. A mérés elvégzését nem osztályozzuk, csak a mérés elején mért felkészültségre, és a félév végén tartott ellenőrző mérésre kap osztályzatot a hallgató.

Fentiek azt a szemléletet erősítik, hogy a hallgató önös érdeke, hogy a laborgyakorlatok alatt a lehető legtöbb tudást és tapasztalatot begyűjtse (valóban az – de persze nem a félév végi osztályzat miatt). Következésképpen nem foglalkozunk azzal, hogy ki mennyi időt tölt a büfében, vagy milyen hamar végzett. A félév végén ki fog derülni, hogy milyen hatékonyan hasznosította a felkínált lehetőséget.

Aktuális mérések:

Régi mérések:

Ön itt van: Home Oktatás Mérési laborok